One of the objectives of the project was “…to tell Nenthead’s colourful story and make sure people realise that Nenthead is not a place to be overlooked”, and we were pleased to be awarded the interpretation contract along with Jo Scott Heritage to help deliver just that. The challenge of introducing interpretive elements to the building was the relatively large repeat visitor count and that the wall spaces had to be kept clear for changing events and exhibitions. We delivered a community story-gathering workshop which resulted in some fascinating ‘snippets’ which became small A4 and A5 cards in menu holders which can move around and be changed on a regular basis. Nenthead’s fascinating history was summarised as a timeline running around the first floor glass balustrade. Glass-etch vinyl was used for the graphics which ties in with original window details.

We also researched, wrote and designed a new walks leaflet.